Günümüzde perakende satış noktalarının yükselmesi ile birlikte dondurulmuş mamüller bu noktalara soğuk zincir bozulmadan servis edilmekte ve satış noktalarında fırınlanarak sıcak olarak son tüketiciye sunulmaktadır.

Unlu mamullerin muhafazasında iki yol vardır. Gün boyu taze pişmiş ürün dilenen durumlarda, daha kısa muhafaza süreleri için yalnızca hamurda fermantasyon eylemini geciktirecek sıcaklığa düşürmeye yetecek bir soğutma uygulanır. 0 ile 4,5 derece hamur aksiyonunu geciktirecek şekilde yavaşlatır. Bu şekilde ürün üç haftaya kadar korunmuş olur. Dondurulmuş mamüller ise 35 – 40 derece şoklandıktan sonra 18 derece muhafaza altına alınmaktadır. Bu programla ürününe göre farklılık göstermekle birlikte bir seneye kadar muhafaza imkanı doğmaktadır.